Terrasoverkapping

Een terrasoverkapping, ook wel een veranda of afdak genoemd, is een woning aanbouw. Met deze overkapping kunt u nog meer van uw tuin genieten. Zo is een terrasoverkapping perfect wanneer u ‘s avonds buiten wilt zitten: op een regenachtige dag in de zomer of op een heerlijke winterse dag blijft het warm onder uw veranda. De overkapping beschermt dus tegen zon, regen en bladeren. Ook geeft een veranda uw tuin een compleet ander gezicht en verhoogt het de waarde van uw woning. Een overkapping heeft in je tuin een belangrijke functie. Klinkt een terrasoverkapping u perfect in de oren? Bij BdB Timmerwerken bent u aan het juiste adres!

In de meeste gevallen steunt het afdak op twee palen. De terrasoverkapping kan vrijstaand zijn, of als veranda gemonteerd tegen de huisgevel. De overkapping kan worden uitgevoerd in hout of aluminium, rondom open of gedeeltelijk met wandelementen. Het dak wordt uitgevoerd met dichte metalen dakplaten of met lichtdoorlatende polycarbonaat, beide voorzien van hemelwaterafvoer. Daarnaast moet bij een veranda rekening worden gehouden met de hoogte van de kozijnen en eventuele openslaande deuren van het huis. Klink allemaal ingewikkeld? Wij maken de keuze al een stuk makkelijker.

Neem vrijblijvend contact met ons op, zodat we u precies aan kunnen geven wat er mogelijk is, of vraag direct een offerte aan.